Monday, December 24, 2012

Aku kembali selepas setahun menyepi.

Assalamualaikum. Dikala bulan mengambang, keesokkan hari pulak ade Quiz EPO. Lama betul aku tak menulis kt sini. Well, biasa la. malas menguasai diri utk meng'update'.tambah2 lagi makin bz dgn kelas, assignment and mcm2 hal dunia bak kata Mydin. Bukan ada viewer pun, ye tak..? haha.juz kidding. Tak terlewat lg utk aku mengucap salam konvocation utk semua rakan2 ku yg telah berjaya mendapatkan segulung diploma. Sekarang, aku masih menyambung study di penang lagi..??? AKU MASIH DISINI. bertambah lagi 3 tahun aku kt penang ni weiii..almost 3 tahun lebih la aku spend my life kt sini. I LOVE PENANG..!! dah jadi mcm rumah ke-2 after seremban. dah boleh cari calon 1 kat penang..?? hahahahaha. Juz kidding =p
Selama setahun aku tak update, bnyk yg dah berubah. Ade yg dah kahwin. Aku dah semakin meningkat besar. Ade kawan dtg & pergi. Org yg takde awek, dah ade awek.(Kepada Amirul, tahniah. Tahun depan, nasi minyak, oke..?) Yg kurus, dah menjadi tembam..?? Yg malas menjadi rajin. Hari ini, bersamaan 24/12/12 adalah genap setahun arwah mama aku pergi meninggalkan kami sekeluarga. Aku sgt2 merinduimu mama. bukan ape, dulu aku terlalu bergantung dgn arwah. Sungguh berat utk kehilangan seorang insan yg bernama ibu. Dalam masa setahun ini, setiap kali aq bgun tido, mesti aku ingin mmengucapkan perkataan 'mama'. Tp aku tak berdaya. mampu berdoa kpd Allah supaya mama di tempatkan di kalangan org yg beriman. Aku perlu kuat utk meneruskan hidup. Aku perlu kuat. Kadang2 hati ku pilu apabila org lain bleh call mak diorg, tiap2 minggu jumpa. betapa sedihnya. tak dpt nk ku gambarkan kesedihan yg ku rasakan ini. Aku pun dah tak tahu nk menulis ape lg. lagi pnjang aku tulis, makin byk airmata akan jatuh kerana sebak bila mengenangkan kehilangan seorg ibu & amat rindukan kasih sayang seorg ibu. Tiada org yg boleh mengganti tempat mama. Akhir kata, Sayangi parents korang selagi mereka ade di muka bumi ni. mintak maaf hari2. takut2 tak sempat nk mintak maaf bila mereka tiada. -24/12/12- -12.45am- -Pulau Pinang-

1 comment:

  1. peluang perniagaan Dalam bisnes top up semakin meluas dan berpotensi berkembang maju dari masa ke semasa. Peluang perniagaan nie terbuka kepada siapa sahaja tanpa mengira had umur, kedudukan status, tidak kira anda bekerja tetap atau tidak. Ianya terbuka kepada sesiapa yang ingin mencari pendapatan secara kecil-kecilan atau besar-besaran. Boleh jadi suatu hari bisnes topup menjadi pekerjaan tetap anda.. dengan income yang anda puas hati.. IN SHAA ALLAH.. dengan usaha anda..Daftarlah sekarang !

    sesuai untuk :
    # pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
    # peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
    # penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
    # penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan

    MEMPERKENALKAN !!!
    Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

    Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
    Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..
    YURAN PAKEJ

    AGENT (RM30.00)
    Produk Yang Disediakan :-
    * Maxis
    * Digi
    * Celcom
    * Umobile
    * Tunetalk
    * Xox
    * Merchantrade
    * Digissocial
    * Digisidd
    * Digibroadband
    * Molpin
    * Tron
    * Italk
    * Cib-Mall Pin
    * A-Cash Pin
    * Mcoins Pin
    * Njoi Flexi
    * Celcom Bill
    * Maxis Bill
    * Digi Bill
    * Umobile Bill

    Utility Bill :-
    * Telekom Bill
    * Astro Bill
    * Syabas Bill
    * Tnb Bill
    * Water Bill (Johor, Kelantan, Kuching, Melaka, Pulau Pinang, Pahang, Perak, Sibu)
    * Electricity Bill (Sabah & Sarawak)
    * Indah Water Bill
    * Unifi Bill
    * Sada Bill

    UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA

    ReplyDelete